Terminologi: Fashion Hobit!!

Kita dapat terminologi ni pun daripada a group of my friends from Singapore.. It started from bila kita tengok seseorang tu pakai baju dan accessories yang melampau, seolah-olah macam Christmas Tree gitu!!.. Color baju yang tak kena dengan skin tone, example, orang tu gelap (no offense!!) tapi pakai baju shocking orange.. Nampak macam orang tu chocolate bar la pulak.. baju dia tu macam wrapping, yang orangnya tu macam coklatnye… Ini contoh sahaja ye.. So bila kita nampak orang2 bergaya begitu, kita kategorikan fesyen diaorang tu sebagai Hobit.. macam tak kena gitu.. Perkataan Hobit tu pun datang dari cerita Lord of the Rings..

Contoh Fesyen Hobit yang kita sendiri terpaksa pakai (atas sebab2 tugas!!) adalah seperti gambar ini!!..

Kenapa kita kata ini Hobit, sebab semuanya terlebih!!.. Make-up terlebih, rambut terlebih, accessories terlebih, pendek kata, kita rimas la masa pakai baju ni..

Cara Penyelesaian:-

Rambut dah meletup, tak payah la pakai veil. Baju dah penuh dengan beadings, tak payah la rantai tu.. Baju pun dah meletup, sepatutnya make-up more natural, maknanya go for natural look!!.. I just wish I had more say over my appearance masa tu..

Contoh Penyelesaian Terbaik:-

Dibawah ni, kita letak gambar kita yang memang kita sendiri approve, from head to toe..

So, erti-kata fesyen Hobit tu adalah terlampau dalam segala hal.. So motifnya>> Less is more!!

So Ladies, pucuk pangkalnya, kita mesti ada confidence pada diri sendiri, dan mesti confident yang kita look good, baru lah kita akan look good, walaupun hanya berpakaian jeans, T-shirt dengan selipar. Dan tak semestinya terdedah sana terdedah sini, you’ll look seksi.. instead you’ll look SEKSA.. I hope this posting does not offend anyone, I’m just sharing my experience and opinion.

Remember, you must believe that you’re beautiful and fabulous in every way. Always have this confidence in your self. Then nothing can go wrong and you will never ever regret of putting on a Hobit outfit the next time you go out!!.

So itu je lah buat masa ni. I’ll put up another posting the soonest possible. Oh ye, BabyFaz dah ‘soft launch’ its Men’s collection.. Check it out ya.

Mintak diri dulu. Sayang awak semua.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s