Feeling – Feeling

Hi,

It’s been a while since my last posting. Tapi sebelum kita go further, thank you to MStar for the wonderful write-up. The response resulting from the write-up is overwhelming, and made me realize that I seriously need to improve on many aspects of BabyFaz, which includes its web presence.

Just to share with you, a week before MStar was officially released to the general public, we were invited and attended their Official Launching, which was held at Concorde Hotel, graced by DYMM Sultan Selangor. Kita rasa seronok sebab almost 3 tahun kita tak attend mana-mana public functions in Malaysia. Happy dapat jumpa kawan-kawan artis, media dan make-up artist, dan kita pun seronok tengok cara mereka berpakaian jugak. Talking about pakaian, the dress code for the MStar Launching was batik / Office wear. So basically, it means formal. But… ada jugak yang tak faham dengan that simple dress code, and the whole concept of that function.

Segelintir kecil mereka ini, berpakaian feeling-feeling ‘over-the-top’, atau dalam bahasa kita…. HHOOOBBBIIITTTT!!!!!. Sadly, mereka ni adalah celebrity tanah air… Okaylaa.. people do make mistakes… Can’t be so hard on them can we??

Berbalik kepada article MStar.. Semenjak dua-menjak tersiarnya article MStar, kita mula rasa more self conscious and self-critical terhadap banyak aspek peribadi, sekeliling and perniagaan. Walau apa pun, I am grateful and thankful to Kak Zieman, Kak Faridah, Abg Rozaid, reporter Wahi, the wonderful photographer, make-up artist and hairstylist (including the person who photoshopped my images), as well as Aunty Rubiah Suparman (we initially met Kak Zieman, Kak Faridah and Bro Rozaid at Puteri TTDI, and it was from then on they decided to do up an article on BabyFaz). Their hospitality and treatment was superb, and kita rasa macam VVIP on that day.. Thank you all so much for that wonderful and exhilarating experience.

As for BabyFaz, kita sekarang ni banyak buat planning, persediaan dan perincian, untuk mengeluarkan koleksi – koleksi terbaru, termasuk koleksi hasil dari ciptaan kita sendiri. Kita jugak tengah berbincang dengan seorang pelukis surrealism, penyanyi dan komposer tanah air, untuk come-up with an exclusive range of unisex fashion clothing, yang unik lagi tersendiri, dan belum pernah dibuat di Malaysia. Because of that, uban kita pun dah banyak keluar.. Kita hope that dengan effort kita ini, dan juga kerjasama kita dengan pelukis berbakat itu, hasil kerja kita dan dia will rock Malaysia’s fashion industry..(Berangan!!)..

Memandangkan ramai jugak customer-customer BabyFaz yang masih belum “ma’rifat” dengan cara pembelian online, kita sedang berusaha untuk mewujudkan satu presence bagi jenama BabyFaz di Ikano Power Centre, Mutiara Damansara (bak kata YAB PM, “Saya mendengar keluhan anda!!”).

Kita sedar, yang BabyFaz bukanlah online store yang pertama wujud di Facebook. Kita juga sedar, ada juga pengusaha – pengusaha fashion lain yang wujud di dunia maya. Tapi kita letih, bila segala collection yang kita pilih, (penat bersengkang mata dan memastikan pengusaha yang lain tidak bawak koleksi yang sama!!) di plagiarism oleh pengusaha hawau yang tidak menghormati perniagaan pengusaha lain, dan sesuka hati mak bapak dia je, nak copy and paste apa yang kita pilih.. Letih beb.. Bak kata pepatah melayu, siapa yang terasa.. padan muka… Jadi, dengan wujudnya koleksi kita sendiri nanti, pengusaha – pengusaha hawau ni semua “will lead a better life in their business” (in a sarcastic tone!!)..

Kita nak sentuh sikit bab program BYOB (Be Your Own Boss).. Semenjak kita posting BYOB program, ramai yang bertanya dan berminat untuk participate, tetapi tidak kurang ramainya jugak yang mengutarakan ke-tidak confident mereka untuk menjalankan business tersebut. Ada yang kata, tak cukup pengetahuan, ada juga yang kata tak ada confident untuk run the business. Program BYOB ini di buat hasil dari elemen-elemen dan ciri – ciri yang di contribute oleh kita (yang tak berapa terer sangat business). Its designed to accommodate the most inexperienced entrepreneur-to-be, and its operation is so simple. You just have to setup the business, and take in the stock, and we’ll do the marketing, and inventory management for you. Kalau you terlebih order, kita boleh tolong jualkan through our other resellers or distributors. It’s really really simple. Kita harap, mereka yang berminat will take that initial big step in becoming an entrepreneur. You’ll never regret it..

Kalau ikut hati, macam-macam nak tulis sebab dah lama tak posting.. Tapi cukuplah buat masa ni. Sekurang-kurangnya, lepas lah jugak apa yang terpendam dalam hati. Sorry, usually with every new posting, kita akan lancarkan new collection.. but not this time. So sorry ladies.. Don’t forget to live your life beautifully confidently..

Sayang awak semua, mintak diri dulu..

Advertisements

BabyFaz Article on MStar

This is BabyFaz’s article that was published on MStar, the Star’s inaugural Malay Section News Paper..