BabyFaz is Back!!

Assalam Sayangku semua,

Sorry sangat, lama betul tak blogging. First sekali, nak ucapkan Thank you sangat2 kat Sayangku semua yang ‘mengsupport’ karier kita dan juga BabyFaz. Walaupun kita sibuk kerja, kita tak pernah lupa BabyFaz kita ni.

Kat sini, kita nak bagitau yang BabyFaz akan berada di Bucida Court Sungai Penchala pada 28 – 29 September 2013, bersamaan hari sabtu dan ahad, dari jam 4.00 petang hingga 10.00 malam.

Bucida Court Bazaar

Kat sana nanti kita akan adakan satu booth, menjual baju dan barangan busana peribadi dan favorite kita, yang selalu kita bawak, dan gunakan semasa shooting. Kita nak memberi peluang kepada Sayangku semua untuk memiliki busana dan barangan tersebut pada harga yang amat berpatutan. Antara yang akan dijual adalah baju-baju serta aksesori yang kita pernah pakai semasa shooting cerita Vanila Coklat (sebagai Auntie Anne), Mahabbah, Iman Nabila, Bedah Tong Gas Muflis, Kisah Cinta, dan banyak lagi drama-drama TV yang telah disiarkan pada tahun 2012 dan awal 2013. Jadi, jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Dan pada Sayangku yang nak jupa kita face-to-face, kita akan berada di booth BabyFaz pada 29hb September 2013, dari pukul 6.00 petang hingga pukul 9.00 malam. Harap kita dapat berjumpa.

Thank you again for all your support selama ini. Kita sangat2 menghargai. Walaupun kita jarang berblogging, always remember, Kita sayang awak semua.

BabyFaz… Its Private

Live life beautifully and confidently.

CAK!!!

Salam Semua,

sorry sangat-sangat, lama tak menulis blog dan update baju dan styling baru… Pasal ada satu posting tu, kita kata kita dah tak glamour sebab job offer dah kurang… (masa tu laa).. tapi sekarang, Alhamdulillah, job tak menang tangan, dan lagi pun tahun lepas anak lelaki kita yang nombor 2 tu (Hamzah), dan si kembar (Nazmi & Fahad) ada periksa PMR & UPSR.. Berlakon, berlakon jugak, tapi tanggung-jawab sebagai emak, tetap nombor 1.

Kita tahu ramai yang rindukan kita dalam blog ni, dan kita lagi rindukan awak semua.. dan rindukan tempat untuk berfeeling-feeling merepek. :))

 

Alhamdulillah jugak, tahun ni siapa yang rindu kat kita kat TV dapatlah tengok muka kita ni, pada setiap hari Sabtu, pukul 7 malam, di saluran RTM 2.. Tajuk drama bersiri tu ialah “Pak Kaduk” (sempat promote lagi gitu!!). Bulan Mei pulak nanti, slot Aurora di TV9, tak tau hari dan jam berapa, akan keluar drama siri lakonan kita berjudul “Cita Cinta”. Jadi kesempatan ni, kita nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga, ke atas sokongan dan kasih sayang suami, anak-anak dan awak semua (yang baca blog ni dan kengkawan kat FB, serta follower-follower kita kat Twitter) yang tidak serik-serik memberikan dorongan dan kata semangat pada kita.¬†Dibawah ni, kita insert gambar kita terbaru. Gambar ni di ambil masa tengah shoot projek terbaru (Cita Cinta), casting meletup, ada Ako Mustafa dan Sharifah Amani, Sherry Merlis, dan banyak lagi…

Ok, ucapan feeling-feeling dapat anugerah dah habis, sekarang ni kita nak cakap pasal pilihan terbaru Koleksi BabyFaz. Kalau awak semua lihat, kebanyakkannya ada yang feeling-feeling Muslimah gitu.. tapi sebenarnya, boleh juga di pakai oleh mereka yang tak bertudung. Macam koleksi yang dulu, memang ianya disasarkan pada yang tak bertudung, tapi yang bertudung pun boleh pakai jugak.. so same no difference.. kan??.. Mungkin ramai yang rasa pilihan kita kali ini more matured. Mungkin di sebabkan faktor usia kita yang makin lanjut. Tapi kita rasa, ianya sesuai untuk semua orang (kecuali lelaki la.., tapi kalau nak cuba, ok je nyah!!).

Kita pun ada masukkan Clutch Bag dalam koleksi kali ini, sebab CLUTCH BAG BUKAN UNTUK PERGI DINNER ATAU FUNCTION GRAND-GRAND SAJA U OLLZ!!.. Boleh jugak pakai untuk feeling-feeling santai, pergi tengok wayang.. (kalau pergi pasar tu…. over la!!).. Kita pilih design gitu sebab ia multi-purpose.. terutamanya bagi awak-awak semua yang malas nak bawak barang banyak atau tiba-tiba ada function tergempar… Kelass gitu kan??!! Tak lah seret-meret dengan bag besar gedabak dari ofis.. (Ini suggestion jer..)

Jangan lupa, apa-apa pun yang awak semua pakai, walaupun bukan jenama BabyFaz, awak semua mesti jujur pada diri sendiri, dan yakin bahawa awak semua sememangnya CANTIK.. Macam kita pernah cakap dulu, walaupun dengan hanya ber T-Shirt, jeans dan selipar, sekiranya awak yakin yang awak itu cantik, maka cantik la awak, dengan syarat, jujur pada diri sendiri dan hati mesti mau bersih okayss… Kerana keyakinan, kejujuran dan sifat positif didalam diri awak semua itulah akan menyerlah kecantikan dalaman dan luaran awak.

I’m just a human being, and I’m not perfect. So, kalau ada komen-komen atau kritikan-kritikan yang membina maupun tidak, cakaplah depan-depan, tak mau cakap belakang-belakang..

Feel free to comment about my collection this time, and di Facebook BabyFaz dah buka BabyFaz ¬†/ Fazlina Ahmad Daud Page.. Jadi please do ‘Like’ the page ya..

Sampai sini je buat masa ni, sebab mata kita pun dah juling, dan esok pagi-pagi kita dah nak shooting.

Mintak diri dulu, sayang awak semua.

 

Koleksi Terbaru BabyFaz 2011

Salam Semua,

seperti yang kita katakan dalam Twitter baru-baru ni, dengan bangganya kita mempersembahkan Koleksi terbaru BabyFaz bagi tahun 2011. Koleksi kali ini, merangkumi Long Dress, Short Dress dan Clutch Bags dipilih khas untuk semua peminat dan pelanggan BabyFaz. Harap maklum, Koleksi kali ini adalah ready-stock terhad. Jadi cepat-cepatlah order.

Yang kita paparkan di atas ni adalah sebahagian kecil sahaja dari Koleksi kali ini. Untuk melihat keseluruhan Koleksi Terbaru BabyFaz 2011, silalah ke page Koleksi BabyFaz – Latest, dan dipersilakan menjamu mata. Cara pembelian adalah seperti biasa. Bagi yang baru, silalah layari page How To Buy untuk cara-caranya.

Sayang awak semua, Mintak diri dulu..

 

 

BabyFaz Article on MStar

This is BabyFaz’s article that was published on MStar, the Star’s inaugural Malay Section News Paper..

Be Your Own Boss!! Realisasikan impian anda!!

BabyFaz Fashion ingin memperkenalkan program “Be Your Own Boss!!”, sebuah program francais pakaian jenama BabyFaz. Ianya terbuka untuk individu – individu atau enterprise yang ingin membuka butik pakaian mereka sendiri. Program ini direka khas untuk membantu anda didalam merealisasikan butik impian yang anda idamkan selama ini. Butiran program francais “Be Your Own Boss!!” adalah seperti berikut:-

Sila klik imej untuk melihat dengan lebih jelas.

Sekiranya anda berminat untuk menjadi Reseller / Distributor BabyFaz, sila berhubung menerusi email atau menelefon talian hot-line BabyFaz.

Perbezaan BabyFaz dengan Online Fashion yang lain…

Hi,

hari ni, kita nak cakap pasal perbezaan antara BabyFaz dengan Online Fashion yang lain. Sebab kenapa kita pilih topik ni sebab kita selalu diaju soalan ‘Bernas’ ni..

Perbezaan Pertama: Kita pilih…. ingat ek.. PILIH!!… P.I.L.I.H… baju-baju yang kita rasa cantik, selesa dan boleh di pakai oleh semua orang, tak kira bertudung, bertopi.. tak bertudung.. tak bertopi.. pendek kata, semua boleh pakai. Jadi collection kita mengambil berat aspek-aspek tu. Online Fashion lain tangkap muat semuanya. Dia memikirkan kuantiti penjualan dari kualiti jualan. Ingat ya.. KUALITI (In english its Quality!!).

Perbezaan Kedua: Apabila kita hantar pakaian yang dibeli oleh awak semua, kita packingkan cantik – cantik.. sebab sesuai dengan moto BabyFaz, iaitu “It’s Private!!”. Contoh packing kita adalah seperti gambar dibawah.. (ini adalah gambar sebenar ya..)

Ini adalah untuk mereka yang beli 1 – 2 item BabyFaz. Kalau yang beli lebih tu, kita akan sertakan dengan beg shopping exclusive BabyFaz.. Beg shopping ni adalah beg shopping eco-friendly yang ditempah khas untuk customer BabyFaz. Next posting kita upload gambar ye.

Online Fashion yang lain tu, dia masukkan dalam plastik biasa je. Paling tidak, disertakan dengan kotak official Pos Laju Malaysia ataupun courier service yang lain.

Perbezaan yang Ketiga: Kita memberikan tips – tips fashion kepada pelanggan BabyFaz menerusi weblog ni, ataupun menerusi chatting bersama Fazlina di Facebook.. (ingat lagi posting ‘Hobit!!??”). Online Fashion yang lain tidak bersusah payah dalam hal tu.

Perbezaan yang Keempat: BabyFaz mengutamakan ‘Customer Satisfaction’.. Kalau rosak ataupun tak muat, boleh tukar.. Kita bagi.. Fashion Online lain… Lantak korang la… Kalau tak muat, tak boleh tukar.. tak bagos!!..

Perbezaan yang KeLima: Harga BabyFaz memang tinggi sedikit sekiranya dibandingkan dengan fashion Online yang tak mengendahkan kepentingan pelanggan semua.. Tapi kalau nak diikutkan, harga BabyFaz dengan Fashion Online lain, tak jauh bezanya.. harga listing memang la murah, tapi bila dah masuk conversion USD kepada RM, shipping, cukai, packaging dan service… you all fikirlah sendiri, samada berbaloi tak.

Kesimpulannya, BabyFaz pentingkan kualiti produk dan kepuasan pelanggan BabyFaz. Kita sendiri ambil berat dan prihatin terhadap keluhan – keluhan (dalam hal fashion laa) pelanggan kita. Kalau yang mana yang dah pernah membeli produk BabyFaz, mereka akan tahu, yang kita sendiri yang melayan order diaorang. Bukan mesin!!..

Walaubagaimanapun, walau apa pun orang nak kata, kita akan teruskan usaha kita untuk memajukan brand BabyFaz, dan akan meneruskan khidmat kita didalam memberi nasihat supaya awak semua meletup dari segi pemakaian.. Kita mengalu-alukan sebarang cadangan atau komen tentang posting ni, maupun produk-produk yang sedia ada atau yang pernah diperagakan. Kalau tak puas hati, tulis terang – terang… jangan simpan ‘meta tag’ dalam hati..

Sekian buat kali ni. Kepala kita dah migrain.. Nanti kita posting lagi..

Mintak diri dulu..

Sayang awak semua.

BabyFaz – Its Private!! : Tagline terbaru BabyFaz Fashion

Hi,

hari ni kita decide tukar tagline BabyFaz, from ‘Making you feel Glamorous!!’ kepada “It’s Private!!”. Sempena dengan maal hijrah tahun ni, kita pun berhijrah jugak.. walaupun usia BabyFaz baru je 2 minggu!!.. berangan kan?!!. Kita rasa tagline dulu tu tak sesuai sebab kita memang tak glamor!. Kita sedar diri yang kita ni tak glamor, tak begitu dikenali.. ada rasa rendah diri.. dah kurang berlakon, cerita-cerita kita pun dah lama tak keluar media.. gitu.. Jadi kita pun tukarlah tagline.. Kita rasa tagline baru ni sangat sesuai sekali dengan personal dan karier kita.

Kita tak pernah blogging.. tapi berangan nak jadi blogger.. tak bagus kan?!.. Posting ni pun, kita cakap, hubby kita yang taip kan.. takpe, pelan – pelan kita belajar blogging yek.. nanti dah terer, berduyun-duyun posting kita kat dalam weblog ni..

Berbalik pasal cerita tagline, kita dapat ilham untuk pakai tagline ni based on my life, which is very private dan collection yang kita pilih ni pun very personal and limited. Kita tak nak jadi macam boutique lain, hari ni you beli, esok dah 100 orang pakai baju sama. Itu kita pun tak suka. Jadi, ketidak-sukaan kita ni nak dikongsikan bersama awak, dan sesiapa saja yang mempunyai ideologi yang sama. Itu prinsip asas BabyFaz, iaitu membuat awak rasa special!!..

Alhamdulillah, walaupun baru 2 minggu, banyak item-item dari koleksi kita telah terjual. Satu hal jugak nak continuously update website kita. Dengan broadband slow sebab hujan, kena berebut PC dengan anak-anak dan suami, dengan kerja rumah lagi, dengan kerenah supplier lagi.. sorang cakap cina, sorang cakap english!!.. Tapi semuanya best bila kita tengok koleksi pilihan kita diterima. Kita percaya, tanpa sokongan dari suami, anak-anak dan awak semua, dan juga petunjuk dari Allah SWT, BabyFaz tak akan wujud.

Buat masa ni, kita pun tak tau apa nak kata lagi. Posting ni subjek dia pasal tagline kan?!, jadi tak nak mengarut lebih – lebih. Posting kita akan datang, kita akan cakap pasal terminologi fesyen kita.. iaitu FESYEN HOBIT!!. Nak tau apa maksud dia, relaklah… hisap rokok dulu!! hehehe..

Mintak diri dulu ye. Sayang awak semua!!..

BabyFaz, It’s Private..

Fazlina